Miere mai puțină și mai scumpă în Timiș

Mierea de albine este mai puţină și mai scumpă, anul acesta, în Timiș. Temperaturile scăzute, dar și ploile, au făcut ca producţia de miere de răpiță și de salcâm să fie foarte mică, spun apicultorii.

“Anul acesta, apicultorii s-au confruntat cu mai multe vicisitudini. La culesul de rapiță, problema a fost că albinele nu au fost dezvoltate și nu au putut să culeagă, la salcâm nu ne-au ajutat condițiile meteo.

Parfumuri si Deodorante de Camera sau Birou, HotelAstăzi privim cu speranță la următorul cules, la tei, și sperăm că vom recupera ceea ce am pierdut la celelalte culesuri. Sperăm că și floarea soarelui să fie mult mai promițătoare și la finalul anului să putem trage o linie și să fim totuși pe plus”, spune preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Timiş, Petre Doda.

În prezent, un kilogram de miere polifloră se vinde, în Timiș, cu 20 – 25 de lei, cea de rapiţă cu 25 de lei, mierea de tei costă înre 25 şi 30 de lei kilogramul, cea de salcâm 35 de lei, iar kilogramul de miere de mană se vinde cu 35-40 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *