MINISTRUL APĂRĂRII LA LUGOJ

În organizarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 si a Primăriei Lugoj mâine, la Teatrul Municipal va avea loc deschiderea Centrului Regional de Cercetare şi Comunicare Lugoj dedicat studierii şi informării publice privind Revoluţia Română, dar și celor petrecute în Municipiul Lugoj în Decembrie 1989. La ceremonie va fi prezent ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor. Mai participă senatorul Cristian George Sefer și deputatul Radu-Adrian Pau, președinte, respectiv vicepreşedinte al Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989, senatorii Eugen Dogariu şi Adrian Diaconu, membri ai Colegiului Naţional și conducerii executive a Institutului și ai asociaţiilor de revoluţionari.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

La 10 vor avea o întâlnire cu primarul municipiului Lugoj și vor depune o coroană din partea Primăriei și a Institutului Național de Cercetare și Promovare la troița din fața Primăriei, iar la ora 11, va avea loc ședința oficială prin care se va deschide la Lugoj Centrul Regional. Va fi la ora 11la Teatrul Traian Grozavescu. Sigur, în calitate de primar voi fi doar ca și gazdă a orașului, nu fac parte din acest Institut, nici din Centrul Regional, dar le voi ura un bun-venit, le voi prezenta orașul, urmând ca dînșii să-și desfășoare activitatea conform statului pe care îl au.

Deocamdată, Centrul Regional de Cercetare şi Comunicare va funcționa într-un birou al Primăriei, spune primarul.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Probabil va fi la etajul 2, deocamdată în Primărie, unde deja există un spațiu liber, și după care va trebui să găsim în oraș un loc aparte unde toată lumea să poată să participe la acțiunile Centrului pentru că vor fi directori de instituții cu care vor colabora, directori de unități școlare, medicale, peste tot vor fi prezenți în zona aceasta de vest și în regiunea Banat, adică Timiș, Arad, Caraș și Hunedoara.

Evenimentul va readuce în atenţie cele petrecute în Lugoj în seara zilei de 20 decembrie 1989, când revolta a pornit din fața sediului Primăriei şi al Comitetului Municipal PCR din Lugoj. Prezenţa a peste 10.000 de lugojeni în stradă în 21 decembrie 1989 reprezintă o dovadă a faptului că oamenii erau dispuşi să se sacrifice pentru idealurile şi visurile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *