Ministrul Finanțelor, anunț important despre pensii și salarii

Guvernul pregătește măsuri urgente pentru criza economică. Aproape un milion de români ar putea intra în șomaj tehnic, iar o parte din salariilor lor vor fi susținute de stat. Guvernul va sprijini și companiile, a anunțat ministrul de Finanțe, la Realitatea PLUS.

Florin Cîțu a explicat, în primul rând, ce măsuri a pregătit Guvernul pentru angajații care vor rămâne fără loc de munca sau vor fi trimiși în șomaj tehnic.

”Sunt pachete care susțin companiile să își continue activitatea, vom ajuta angajatorii și angajații să treacă peste această perioadă, le-am tot prezentat în ultima vreme și le vom aproba în ședința de guvern.

Este foarte important ca acele companii care nu au fost afectate să își plătească la timp impozitele. Ar trebui să continuăm să consumăm de la restaurante, să comandăm, trebuie să le ajutăm în continuare. Trebuie să nu ne retragem, să le menținem în continuare pe piață”.

Întrebat dacă România este aproape de un colaps financiar, Florin Cîțu a spus că se concentrează să avem bani pentru plata pensiilor, salariilor, ajutoare se stat, rambursarea TVA.

”Trebuie să mențimen sistemul finanțat și lichid. Avem bani pentru salarii și pensii. Știți foarte bine că am fost precauți și sm finanțat mare parte dintre acestea. Vă garantez că plățile salariilor, pensiilor și tot ceea ce are de plată guvernul vor fi făcute la timp”, a precizat ministrul Finanțelor.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *