Minus 4 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură a toamnei

Mercurul termometrelor a coborât la Miercurea Ciuc, în noaptea de marţi spre miercuri, până la minus 4 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din judeţ în această toamnă, în timp ce la Odorheiu Secuiesc temperatura a avut cea mai coborâtă valoare înregistrată vreodată în această zi, de minus 3 grade.

Meteorologul Cristian Grecu, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, a declarat că minimele consemnate în noaptea de marţi spre miercuri, în Harghita, au fost de minus 4 grade la Miercurea Ciuc, minus 3 grade la Odorheiu Secuiesc şi de minus 2 grade Celsius la Topliţa şi Joseni.

Datele statistice arată că aceste valori nu sunt neobişnuite pentru această perioadă, la Miercurea Ciuc şi Joseni fiind măsurată temperatura de minus 7 grade Celsius, în 26 septembrie 1992, respectiv 1970.

Răcirea bruscă a vremii se datorează pătrunderii unui aer din zona polară, prognozele arătând că în noaptea de miercuri spre joi temperaturile vor scădea şi mai mult.

“A fost un aer din zona polară, adus de un ciclon islandez şi răcirea a fost destul de bruscă. În noaptea aceasta nu am avut nebulozitate pe zona respectivă (nr: Harghita) şi au scăzut temperaturile, pentru că aşa se întâmplă când cerul este senin. (…) Nu este ceva deosebit, au mai fost în perioada aceasta pătrunderi de mase cu aer polar. În noaptea aceasta ne aşteptăm la temperaturi mai scăzute ca în noaptea trecută pe depresiunile intramontane şi apoi, treptat, se va încălzi şi vom ajunge la temperaturi normale pentru această perioadă”, a declarat meteorologul Cristian Grecu.

În judeţul Harghita s-au înregistrat marţi primele ninsori.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *