Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Modul ATI pentru bolnavii COVID la spitalul de campanie din Timișoara

Un modul ATI cu 10 paturi este montat în campusul de pe Stadionul CFR din Timișoara. Aici funcționează Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament Timişoara, secţie externă a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă care asigură tratament persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

SMARTWATCH-femei-copii-barbatiÎn contextul în care a crescut numărul de forme medii și severe de COVID-19, s-a realizat instalaţia de oxigen pentru 54 de paturi din secţia de boli infecţioase şi pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI.

CITESTE SI: [FOTO] Timișoara își ia rămas bun de la Adi Bărar!

Modulul ATI a fost construit din containere modulare şi dotat cu aparatura medicală de specialitate specifică asigurării suportului vital pentru monitorizarea şi tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice.

Contractul de execuţie pentru proiectul electric şi racordarea modulului ATI la branşamentul electric a fost semnat luni, cu respectarea tuturor normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuţie a proiectului electric este de şapte zile, începând cu data de 9 martie.

Întreaga investiţie pentru construcţia modulului ATI, a fost suportată în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş anunță, că în judeţ sunt 59 de paturi ATI pentru bolnavii COVID, operaţionale la Spitalul Judeţean Timişoara (6), la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ Timişoara (12), la Spitalul Municipal Timişoara (6), Casa Austria, din structura Spitalului Judeţean Timişoara (11), la Spitalul Municipal Lugoj (8).

Paturi necesare pentru maternitate, pediatrie sau alte patologii sunt la Maternitatea Bega (6), la Spitalul pentru Copii ‘Louis Ţurcanu’ Timişoara (4), la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara (6). 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...