NOAPTEA MUZEELOR, MARCATĂ ȘI LA LUGOJ

Pentru Muzeul de Istorie și Etnografie din Lugoj a devenit deja o tradiție să organizeze manifestări prilejuite de Noaptea Muzeelor, o sărbătoare europeană a porților deschise și a culturii. Astfel că în noaptea de 18 spre 19 mai între orele 19 și 24 va avea loc cunoscutul eveniment la Muzeul din Lugoj. Organizatorii au gândit o serie de activități cu care să-și întâmpine oaspeții, dar și o expoziție inedită, intitulată “Lugojul – 685 de ani de la prima atestare documentară”.

Daciana Vuia, director Muzeul de Istorie șI Etnografie:

În acest an avem o colaborare absolut inedită cu asociația lugojeană Alternative Ed și de aceea am pregătit o serie de ateliere interactive pentru toți copiii care vor vizita muzeul nostru în Noaptea Muzeelor, ateliere spre exemplu de pictură pe ceramică, de confecționat păpuși din lemn, dar și un atelier de lectură, basme, poezii populare care se vor desfășura în acest modul expozițional în care filmăm acest interviu. În egală măsură, la orele 20 vom vernisa Expoziția “Lugojul 685 de ani de la prima atestare documentară”, în care vom ilustra prin documente de epocă, sigilii, blazoane, vechimea seculară a orașului nostru

Muzeografii instituției lugojene de cultură vor realiza o veritabilă lecție de istorie pentru a marca momentul. De asemenea sunt așteptați cât mai mulți elevi, părinți, bunici și profesori la Noaptea Muzeelor, pentru a se putea bucura de surprizele culturale pregătite de organizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *