Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Noi restricții în mai multe localități din Timiș, în vigoare de azi.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 826/2021.

Corapi si lenjerie dama Magazin BIG Mag„În cadrul ședinței de astăzi, Unitățile Administrative-Teritoriale Ciacova și Bucovăț au fost trecute pe anexa 4, având o rată de infectare mai mare de 2/1000 locuitori și mai mică de 3/1000 locuitori.

Pe anexa 4 se mai află, la ora actuală, UAT-urile Găvojdia, Dudeștii Noi și Jebel, iar pe anexa 3, care cuprinde localitățile cu rata de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mica de 4/1.000 de locuitori, se află UAT Denta.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 2 septembrie.

În restul UAT-urilor din județul Timiș se aplică în continuare măsurile generale din HG 826/2021.

Hotărârea va fi publicată pe site-urile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului Județului Timiș”, au transmis autoritățile.

Astfel, la Ciacova și Bucovăț, competițiile sportive se pot desfășura în spații deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 m între persoane

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află între a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.

Bijuterii din Argint BIg MagSunt permise activitățile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care NU locuiesc împreuna. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități sportive și recreativ în grupuri vor fi interzise

La evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este permisă participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise sau participarea a maxim 100 de persoane în spații închise. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Se permite organizarea acestor evenimente cu 300 de persoane în interior și până la capacitate maximă în exterior, doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află între a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală.

Incaltaminte femei Botine - Magazin BIG MagDacă toate persoanele sunt vaccinate cu schemă completă și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spațiului în interior. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.

Organizarea de cursuri de instruire, workshop-uri pentru adulți, inclusiv pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și conferințe este permisă cu participarea a max. 150 de persoane in interior si 200 de persoane in exterior, cu respectarea masurilor de distanțare și obligativitatea purtării măștii de protecție.

Organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu participarea unui număr maxim de 100 de persoane.

Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.

Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului, fiind permis accesul persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.

Fier vechi lugoj Bratu Metal

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...