Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Noile reguli pentru trotinetele electrice, publicate în Monitorul Oficial.

Noile reguli pentru trotinetele electrice au fost publicate în Monitorul Oficial.

Cei care conduc astfel de vehicule trebuie să aibă peste 14 ani şi de asemenea este interzis ca trotinetele electrice să mai circule pe trotuare, printre pietoni. Sancţiunile pornesc de la aproape 600 de lei.

inele femei din argint 925 Magazin Big MagAceste reglementări mai clare vin după ce numărul de accidente provocate de conducătorii de trotinete a tot crescut în ultima perioadă.

Utilizatorii trotinetelor electrice trebuie să respecte reguli de circulaţie, care se aplică deja bicicliştilor.

Pe măsură ce numărul accidentelor provocate de conducătorii trotinetelor a crescut, Poliţia şi MAI au reuşit până la urmă să completeze Codul Rutier pentru a îmbunătăţi siguranţa în trafic, după ce şoferii, dar şi pietonii au reclamat că cei de pe trotinete fac slalom printre maşini sau printre oamenii de pe trotuar, pe care îi mai şi lovesc.

Subcomisarul Robert Bistriceanu, ofiţer specialist al Direcţiei Rutiere, a explicat noile reguli:

Robert Bistriceanu: Obligativitatea de a circula numai pe pistă, fiind interzisă circulaţia acestora pe trotuar. Atunci când această pistă nu există pe partea carosabilă, trotinetele pot circula pe drumurile publice, unde este instituit un regim legal de viteză de maximum 50 km/oră. Trotinetele electrice trebuie conduse numai pe un singur rând, atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligaţia de a avea asupra lor actul de identitate.

Produse de curatat si spalat Magazin Big Mag

Până acum, în ceea ce priveşte CI sau buletinul, nu era. De ce a fost nevoie, implicit de a avea cel puţin 14 ani?Robert Bistriceanu: Este necesară această obligaţie de a deţine actul de identitate, întrucât conducătorii de trotinete trebuie să îndeplinească nişte norme de conduită, iar corelativ vor avea de suportat anumite sancţiuni contravenţionale, fiind astfel necesar să se stabilească identitatea acestora, în timp ce sunt pe drumul public.

De asemenea, este interzis ca pe o trotinetă să urce două persoane, aşa cum, din păcate, vedem şi pe trotuar, şi pe carosabil.

Pentru nerespectarea noilor reguli, Codul Rutier prevede acum sancţiuni, care pornesc de la 580 de lei.

publi vest anunturi gratuite apartamente case auto

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...