Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Noul primar și noul consiliu ar putea intra în atribuții la sfârșitul săptămânii viitoare

După alegerile locale de la 27 septembrie, Lugojul a intrat într-o perioadă de tranziție. Avem doi primari – unul încă în funcție (Francisc Boldea) și unul ales (Claudiu Buciu).

Mulți lugojeni întreabă când își va intra în atribuții noul primar și de când va funcționa noul Consiliu Local. De asemenea, există Rochii-de-Zi-si-de-Seara-Magazin-By-Youîntrebări legate de procedura alegerii noului viceprimar al municipiului.

CITEȘTE ȘI: Marea deschidere a magazinului Altex din Lugoj de pe strada Timișorii

Pentru a afla răspunsuri, ne-am adresat juristului Dan Ciucu, secretarul municipiului Lugoj.

”Pentru Consiliul Local, parcursul este următorul: după alegeri, consilierii care au fost aleși trebuie să își depună o serie de documente la Primărie, acestea urmând a fi înaintate la Judecătoria Lugoj, pentru validare. Termenul de depunere a documentelor pentru Consiliul Local este de 15 zile de la data de 27 septembrie, data alegerilor. Deja unii consilieri au depus aceste documente. În ceea ce îl privește pe viitorul primar, validarea se face pe baza documentelor transmise de Biroul Electoral de Circumscripție”, precizează juristul Dan Ciucu.

Această primă fază se va încheia luni, 12 octombrie. După aceea, Judecătoria transmite către Prefectură validările, iar prefectul convoacă ceremonia de constituire a noului Consiliu Local, care va avea loc la Primăria Lugoj. În cadrul acestei ceremonii, vor depune jurământul cei 19 consilieri și primarul nou ales.

”După această ceremonie, prefectul emite un ordin prin care declară constituirea noului Consiliu Local. După adoptarea hotărârii de constituire, în prima ședință de consiliu, urmează a fi ales și noul viceprimar al municipiului Lugoj”, adaugă secretarul municipiului Lugoj, jr. Dan Ciucu.

Ciucu estimează că tot procesul instalării noului primar și al noului consiliu să se încheie, cel mai devreme, la sfârșitul săptămânii viitoare. 

redesteptarea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...