O asistentă a distrus 60 de dozele de vaccin din Petroșani.

Întreaga cantitate de flacoane cu vaccin anti-Covid-19 de la centrul de vaccinare din orașul Petroșani au fost distruse, după ce o asistentă le-a pus în congelator, în loc de frigider.

pantaloni barbati Magazin BIG MagFiindcă dozele cu ser anti-covid-19 nu au mai putut fi utilizate, imunizarea oamenilor a fost amânată, iar asistenta vinovată nu va mai lucra în nici un centru de vaccinare.

Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, a explicat pentru „Aleph News” că, din primele date ale anchetei, a fost vorba despre o neglijență a asistentei.

Mai exact, în loc să păstreze cele 10 flacoane în figider, la temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade, ea le-a depozitat în congelator, unde au stat la minus 19 grade Celsius timp de 18 ore.

Astfel, 60 de doze au fost distruse, iar cele 60 de persoane care erau programate la vaccinare sunt nevoite să aștepte sosirea altor vaccinuri, aduse de la Timişoara.

Mai trebuie spus că asistenta este angajata Primăriei Vulcan, dar a fost detașată la centrul de vaccinare din Petroșani. Ea a fost suspendată și este anchetată, iar Primăria Vulcan va decide dacă va fi păstrată în sistem sau va fi concediată.




rfi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *