O nouă amânare în dosarul angajărilor fictive. Liviu Dragnea ar putea afla sentinţa în 21 iunie

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat din nou decizia în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care procurorii DNA au cerut condamnarea lui Liviu Dragnea la 7 ani şi jumătate de închisoare. Judecătorii vor anunţa verdictul în data de 21 iunie. Sâmbătă, PSD va organiza în Bucureşti un amplu miting împotriva abuzurilor.

La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a condamnarea lui la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, procurorii au cerut anularea suspendării condamnării de doi ani în dosarul Referendumul.

În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorii au cerut suspendarea procesului, având în vedere că aceasta şi-a achitat partea de prejudiciu.

Liviu Dragnea şi-a susţinut “cu tărie” nevinovăţia, spunând că nu a comis niciuna dintre presupusele fapte pe care “DNA le-a aruncat în rechizitoriu”.

În 15 mai, când au avut loc pledoariile finale la ICC, Liviu Dragnea a spus că şi-a afirmat ”cu tărie” nevinovăţia pentru că nu a comis niciuna dintre faptele ”pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu”. Întrebat ce părere are despre pedeapsa de şapte ani şi jumătate de închisoare solicitată de procurori, Dragnea a spus: ”DNA-ul pentru mine vrea pe viaţă”.

sursa: romaniatv.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *