O nouă avertizare meteo de COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de ploi abundente

ANM a emis o nouă avertizare meteorologică COD GALBEN de cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 27 iunie, ora 10.00 – 27 iunie ora 23.00.

În cursul zilei de miercuri (27 iunie) va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor, iar în cea mai mare parte a Moldovei și local în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Transilvania cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

De asemenea, ANM a restrâns CODUL PORTOCALIU. Astfel, în intervalul 27 iunie, ora 10.00 – 27 iunie ora 18.00, vor fi ploi abundente.

În județele Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Buzău, Prahova, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Totodată, va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *