O NOUĂ CONDUCTĂ LA PODUL DE FIER

O nouă conductă de apă va traversa râul Timiș la Lugoj, pe la Podul de Fier. Primăria promite că lucrările se vor face chiar anul acesta, când trebuie finalizată a doua rețea de apă a municipiului, ce cuprinde aproape 100 de kilometri de tubulatură din material plastic. Valoarea totală a proiectului este de 27 de milioane de lei.

Francisc Boldea,  primarul municipiului  Lugoj (PSD):

E vorba de 96 km, pentru acest an ne-au mai rămas 8 km de făcut. Banii îi avem asigurați și până în 5 decembrie trebuie să terminăm. Ce putem spune este că suntem pe ultima sută de metri. Am ajuns în centru pentru a egaliza inelul de alimentare și trebuie să traversăm podul de fier pe dedesubt. Ați văzut că la electrice am săpat pentru intrare și trebuie să o ducem până la gară. Traversăm toate magistralele de legătură care le-am făcut pe Bucegi, pe Gării, în oraș aici, Lugojul Român, în Lugojul German și atunci toate se leagă între ele și avem două orașe. Unul vechi, cu țevi sparte, jumătate și unul nou în care nu e spart nimic. Durează un timp până îi legăm pe cei de pe conducta veche pe cea nouă, ca să aibă apă toată lumea

În prezent apa necesară pentru sudul orașului este transportată de la uzina printr-o conductă de 200 mm, realizată între anii 1975-1980, uzată moral și fizic, coaptă de rugină. În ultimii ani conducta a fost de mai multe ori avariată, fiind menținută cu greu în funcțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *