Connect with us

Hi, what are you looking for?

Concerte și Spectacole

O nouă ediție a Festivalului Fanfarelor are loc astăzi la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

Festivalul a fost adaptat condițiilor speciale impus în perioada pandemiei de coronavirus, anunță organizatorii.

Intrarea spectactatorilor va fi liberă, însă numărul lor va fi limitat. În plus, trebuie respectate regulile de protecție sanitară, respecitv purtarea măștii de protecție și distanța fizică între participanți.

Cinci fanfare din zona de vest a țării vor recrea, în această după-amiază de la ora 16:00, atmosfera tradițională a Banatului de altădată.

Fanfara Mercina, din satul Mercina, comuna Vărădia, județul Caraș-Severin, cunoscută și sub numele de Doinitorii Carașului. Formația a fost înființată în urmă cu 128 de ani și are acum în componență 11 instrumentiști, coordonați de Gelu Coacă, iar repertoriul fanfarei cuprinde brâuri, doine, hore și marșuri.

edenboutique.ro/ Fanfara Giroc are o istorie deosebită. Înființată în 1928, a fost preluată, doi ani mai târziu, de străbunicul celui care o coordonează acum. Timp de 9 decenii, fanfara din Giroc a fost condusă de familia Pascotă – străbunicul, bunicul, tatăl și fiul Ionel Pascotă. Fanfara este dirijată de Ilie Obeșterescu și are în componență 15 instrumentiști.

Fanfara Pro Amiciția a luat ființă în anul 2003, pe structura fostei fanfare a Garnizoanei Militare din Timișoara. Grupul este compus din 10 instrumentiști, coordonați de Dan Didovici, iar solistul fanfarei este Dana Varadi.

Fanfara Banaten Musikanter a fost fondată în 2017 și are în componență 11 instrumentiști, coordonați de Iosif Dorel Antal. El și Emil Zău sunt și soliști vocali. Fanfara are în repertoriu muzică germană, muzică ușoară, dar și folclor românesc, sârbesc și maghiar.

Invitații speciali ai festivalului sunt instrumentiștii de la Seven`s TM Show Band. Formația a luat ființă în anul 2016 și este compusă din 7 instrumentiști, toți muzicieni de calibru ai scene lirice și simfonice timișorene. Fanfara este coordonată de pianistul Aurel Dragalina.

Evenimentul va putea fi urmărit și online, în direct, pe pagina de facebook a Asociației ProDatina.

edenboutique.ro/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...