O nouă metodă de înșelăciune brevetată în traficul din Banat! Video

După metoda brevetată „accidentul”, se pare că o nouă metodă de a scoate bani de la cetățenii slabi de îngeri sau lipsiți de vigilență face furori în Caraș-Severin și dă bătăi de cap polițiștilor. Certații cu legea nu dorm și recent au inventat o nouă metodă de înșelăciune, de această dată vizați fiind șoferii din trafic.

Iată cum procedează cei care doresc să facă un ban necinstit. O mașină cu numere de înmatriculare străine (în cazul nostru înmatriculată în Bulgaria) este oprită pe marginea carosabilului, cel mai probabil pe un drum circulat precum DN6, iar lânga autoturism un cetățean, undeva între 40 și 50 de ani, cu zâmbetul pe buze și chipiu pe cap, dă din mâini pentru a primi ajutor din partea celorlalți participanți din trafic.

În momentul în care ai oprit, acesta vine la geamul din dreapta al mașinii tale (poate fi și geamul din stânga, dar la îndemână îi este partea dreaptă a autovehicului) și într-o română stricată, încearcă să îți explice că este turc, bulgar, arab, și că a rămas fără motorină iar la el are în acel moment doar lire turcești.

În tot acest timp alocat dialogului își trece printre degete un inel imens de culoare galbenă (cel mai probabil pleu), îți analizează cu atenție interiorul mașinii tale pentru a vedea dacă ai cameră de bord sau nu.

Îți cere ajutorul și după ce îți arată un ceas „interesant” de pe mână (cel mai probabil o replică chinezească) este dispus să ți-l ofere cadou, doar să îl „sprijini” cu „ceva” motorină.

Peste un asemenea caz a dat reporterul nostru de anchetă, la ieșirea din municipiul Caransebeș spre Lugoj.

Dacă întâlniți asemenea personaje sau ați fost victima unei înșelăciuni în trafic, apelați de urgență 112, pentru ca polițiștii să reușească în timp util să dea de urma acestor personaje certate cu legea și mai ales pentru ca asemenea fapte să fie descurajate.

Comisarul șef Dinu Nicorici, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Caraș-Severin a declarat:

„Ca urmare a articolului apărut în publicația Reper 24, în urma verificărilor efectuate vă comunicăm următoarele:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *