Connect with us

Ce cauti astazi ?

Stiri

O nouă pensie din 2022. Schimbări importante în legislația din România.

Schimbări importante în legislația din România de anul viitor. Primarii ar trebui să primească pensii speciale în funcție de numărul de mandate pe care îl au. Vezi ce salarii au primarii din România în prezent.

Decoratiuni Gradina si Terasa din Ciment Magazin Big MagDin 2022, zeci de mii de foști aleși locali ar trebui să primească pensii speciale. În cazul în care legea nu va fi modificată, sute de milioane de lei vor pleca de la bugetul de stat. În timp ce UE cere renunțarea la acest tip de venituri, o parte dintre primari spun că pensia specială este o compensație pentru interdicțiile pe care le-au avut în timpul mandatului.

Ce spun primarii despre pensiile speciale

Dorinel Soare, primarul comunei Niculesti, din Dâmbovița, o localitate cu puțin peste 4.000 de locuitori spune că este la al optulea mandat acum și are un salariu brut de peste 9.000 de lei. De asemenea, ar putea primi o pensie specială de aproape 6.000 de lei.

„După 8 mandate, mi-am dedicat viața administratiei locale. Noi, primarii, nu suntem lăsăți să facem nicio altă afacere, avem responsabilități foarte mari că semnăm proiecte de milioane de euro”, a povestit Dorinel Soare potrivit stirileprotv.ro.

Ce salari au primarii din România

La București, primarul Nicușor Dan ia salariu peste 20.000 de lei pe lună, în timo ce primarii din orașele mai mici cum ar fi Ploiești, Iași sau Cluj au în jur de 13.000. În localități mai mici, cum ar fi Sinaia sau Brazi, salariile brute ale edililor ajung la 11.000 de lei.

Ie camasi bluze rochii veste femeiPensia specială pentru administrația locală întră în vigoare la 1 ianuarie 2022

De la 1 ianuarie, aleșii locali ieșiți la pensie ar urmă să primească și o pensie specială, calculată tot la salariul aflat în plată. Astfel, în cazul comunelor mici, un primar cu un singur mandat ar primi 1.600 lei pensie specială și 5000 de lei, după trei mandate. În cazul Bucureștiului, sumele sunt mai mari. Sorin Oprescu, cu două mandate, ar primi aproape 8.000 de lei pensie specială, asta dacă nu va fi condamnat definitiv, iar Traian Băsescu peste 4.000 lei pensie specială că are doar un mandat.

Sunt zeci de mii de foști aleși locali – primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, șefi de Consilii Județene – care ar urmă să primească o pensie specială. Impactul bugetar este greu de calculat inclusiv pentru autorități, ajungând la câteva sute de milioane de lei. Legea adoptată acum doi ani a fost însă amânată până acum. Coaliția de guvernare a promis că va tăia toate pensiile speciale, însă în afară de cele pe care le încasau parlamentarii, nu s-a mai întâmplat nimic.

Geci dama magazin Big Magcapital.ro

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Publicitate

Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...