O pasarela spectaculoasa pentru pietoni si biciclisti peste Bega, la Timisoara.

”Tunelul luminii” – aceasta este denumirea noii pasarele spectaculoase peste râul Bega, pe care municipalitatea dorește să o realizeze, în viitorul apropiat. Investiția se ridică la peste un milion de euro, banii urmând a fi alocați din bugetul local al Primăriei Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate din 1 ianuarie 2021

La sfârșitul săptămânii, Consiliul Local Timișoara a aprobat această investiție, precum și cheltuielile necesare. Pasarela va fi una Incaltaminte Sport Barbati Magazin BIG Magdestinată doar pietonilor și bicicliștilor și ar urma să fie construită în zona Universității de Vest, pentru a lega B-dul Vasile Pârvan de Parcul Rozelor.

Tema arhitecturală a podului este ”tunelul luminii” și integrarea celor două aspecte într-un concept arhitectual modern. Realizarea unei structuri metalice zvelte care să reflecte elemente ale vechiului pod de fier, într-un ansamblu cu boltă cu calea de rulare jos. Structura de rezistență a podului va fi acoperită, iar calea de rulare va avea dispuse arce (în formă de clotoidă simetrică) care vor îngloba calea într-o simulație a unui tunel. Alternativ arcelor se vor amplasa semiarce parțiale ce vor indesii la nivelul căi de rulare dispunerea arcelor. În lungul podului se propune amplasarea a trei arce longitudinale care să cadreze calea de rulare, arcele longitudinale au rol de rigidizare a dispunerii arcelor transversale. Pe arcele și semiarce s-a proiectat un ansamblu de lumini ce vor completa efectul de tunel și vor asigura iluminarea întregului ansamblu pe timp de noapte. Iluminarea se va realiza și pe partea inferioară a căi de rulare”, scrie în proiectul de hotărâre.

Studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții a fost realizat de către societatea Drum Proiect Consult SRL, fiind donat municipalității. Valoarea totală a proiectului este estimată la 4,8 milioane lei, cu TVA inclus, iar durata de realizare este de 12 luni.
banatulmeu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *