”Oamenii noi” au furat startul, exact ca hoții!

Pe zi ce trece, USR ține să arate tot mai mult că nu diferă cu nimic de alte formațiuni, atunci când vine vorba de interesul electoral. În fond, maximizarea beneficiilor proprii este un lucru firesc pentru orice partid care vrea să ajungă la putere.

Numai că și USR, la fel ca și restul structurilor politice, ar trebui să recunoască public acest deziderat și să nu-i mai prostească pe alegători cu populisme ieftine de genul ”noi vrem binele oamenilor, nu ne interesează avantajele noastre”. Într-o perioadă în care ne-am aștepta ca astfel de abordări să dispară din agenda politică a partidelor, iată că regăsim acest gen de propagandă tocmai la un partid nou, care pretinde că promovează principii și valori care au cam fost uitate de actuala clasă politică.

Avem, în schimb, aceleași metehne, aceleași lozinci, dar parcă afișate cu mai multă aroganță, izvorâtă din credința celor din USR că ei sunt superiori semenilor lor și au dreptul să fie tratați în mod special. În numele acestui pretins avantaj, se pot aplica metode cărora altora nu le sunt permise, fiind condamnate cu vehemență. De pildă, panourile electorale pe care le afișau partidele tradiționale în campaniile trecute: USR a urlat din toți rărunchii că acolo e vorba de bani necurați și că alegătorii sunt induși în eroare.

Ce face, acum, acest partid? Exact ce acuza în trecut la alții: panouri imense, cu candidații proprii la Primăria Timișoara și la Consiliul Județean Timiș, prezentați ca fiind deja câștigători. O mostră mai mare ca asta de a fura startul electoral cu greu se va mai puta găsi: să nu știm nici măcar data alegerilor, dar să avem deja câștigătorii, pe Dominic Fritz și Cristian Moș!

Ar mai putea exista vreo nelămurire? Poate aceea a provenienței banilor pentru aceste afișe extrem de costisitoare, numai că aici USR a oferit deja un răspuns mai credibil decât o poate face orice politician: din cotizațiile membrilor de partid! Această expicație este, deocamdată, singurul lucru nou pe care îl aduce USR în politica românească: de la Mătușa Tamara, am evoliuat la cotizațiile membrilor de partid!

sursa: renasterea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *