OLIMPICI PE ȚARĂ LA COLEGIUL C. BREDICEANU

Performanța a devenit tradiție la Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj, elevii care studiază aici obținând noi rezultate de prestigiu la olimpiadele naționale desfășurate săptămâna trecută. Elevul Sergiu Novac, din clasa a X-a, coordonat de prof. Adriana Mariș, a continuat seria rezultatelor extraordinare pe care le-a obținut în ultimii ani ocupând din nou locul I la Olimpiada Națională de Matematică, desfășurată la Satu Mare, cu punctaj maxim, respectiv 28 puncte. La proba de baraj susținută după olimpiadă, acest copil-minune al matematicii a reușit să obțină cel mai bun rezultat al Lugojului din ultimii 30 de ani, calificându-se în premieră în lotul României la matematică, format din 6 elevi.

Aurelian Sima, director Colegiul Național Coriolan Brediceanu:

Și în acest an, elevii de la Colegiul Național Coriolan Brediceanu au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele și concursurile școlare, atât la fazele județene, cât și la fazele naționale. Cele mai bune rezultate ale noastre la faza națională le-am obținut prin eleva Miriam Faur, care a ocupat locul I pe țară la Olimpiada de Limba Germană și la matematică Sergiu Novac a obțiunt tot locul I pe țară cu punctaj maxim și calificat în lotul pentru Balcaniadă. Vreau să menționez că la Balcaniadă sunt calificați doar șase elevi pe țară de la toate clasele din licei de la a IX-a la a XII-a. Cu atât mai mare este performanța lui, pentru că el este în clasa a X-a. Îi felicit pe această cale pe ei, pe dascălii lor și mult succes în continuare.

 Segiu Novac a mărturisit că reușește să se mențină la cel mai înalt nivel prin multă muncă și gândire pozitivă.

Sergiu Novac, olimpic la matematică:

Din nou ai obținut un rezultat la cel mai înalt nivel. Cum a fost? A fost bine. Am obținut premiul I la Olimpiada Națională de Matematică, care s-a desfășurat la Satu Mare, iar la barajul de după Olimpiadă am reușit să ies al treilea și am intrat în lotul pentru Balcaniandă. Care e secretul? Cum reușești să te menții la cel mai înalt nivel? Muncesc mult și încerc să gândesc pozitiv. Pe mai departe ce planuri ai? Momentan sper doar să fie cât mai bine la Balcaniadă și urmează câteva stagii de pregătire pentru lot, sper să fie bine și acolo.

 O altă elevă care face cinste colegiului lugojean este Miriam Faur, care a obținut de curând locul I la Olimpiada de Limba Germană. Deși nu se aștepta la această performanță, rezultatul final a entuziasmat-o, văzându-și munca încununată de succes.

Miriam Faur, olimpică la lb. germană:

Pentru mine a fost o experiență unică, am stat acolo șase nopți în Craiova și nivelul de dificultate al subiectelor a fost așteptat, nu m-a surprins, iar acolo am întâlnit oameni faini care ne-au ajutat pe mai multe planuri, nu doar să învățăm germană și să acumulăm mai multe cunoștințe, ci și așa pe plan social și am legat multe prietenii. Te așteptai la acest rezultat? Sincer nu neapărat. Adică am lucrat foarte mult pentru asta, dar nu m-am gândit dinainte că o să iau și să-mi fac așteptări, ca în cazul în care să nu se împlinească să fiu dezamăgită, iar rezultatele ne-au venit chiar în ultima zi de stat acolo și am stat ca pe ace, până în iltimul moment, inclusiv la premiere și atunci când am auzit rezultatul și am avut diploma în mână nici atunci nu mi-a venit să cred, am fost foarte fericită.

 Miriam Faur și-a propus sa facă din învățarea și perfecționarea limbii germane o carieră. Lugojeanca are de gând să urmeze la Cluj Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene cu predare în limba germană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *