Oraşul Wuhan a efectuat în 24 de ore peste 850.000 de teste pentru depistarea COVID-19

Oraşul Wuhan, epicentrul original al focarului de coronavirus din China, a efectuat marţi 856.128 de teste pentru depistarea COVID-19, comparativ cu 467.847 de teste în ziua precedentă, relatează Reuters, scrie agerpres.

Wuhan a lansat pe 14 mai o campanie de depistare a purtătorilor asimptomatici de COVID-19 – persoane infectate care nu prezintă semne exterioare ale bolii – după ce pe 9-10 mai au fost confirmate primele infectări cu COVID-19 după ce a fost ridicată carantina, pe 8 aprilie.Între timp, informează Xinhua, China a raportat doar un caz nou de COVID-19 miercuri la Wuhan.

Este vorba despre o femeie de 47 de ani care şi-a însoţit soţul la un spital din Shanghai. Întrucât soţul ei avea nevoie de o intervenţie chirugicală, un spital local i-a testat pe amândoi pentru coronavirus şi numai ea s-a dovedit a fi pozitivă. Rezultatul testului a fost reconfirmat miercuri.

Patru persoane cu care femeia a intrat în contact au fost plasate în carantină şi toate locurile în care ea a mers au fost dezinfectate, a mai precizat Xinhua.

sursa: blacknews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *