Parchetul European și-a început activitatea

Parchetul European și-a început luni în mod oficial activitatea, în cadrul unei ședințe de inaugurare la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Mihaela Enache: “Mă angajez solemn să îmi exercit funcția în deplină independență, în interesul Uniunii în ansamblul său; să nu solicit și să nu accept instrucțiuni de la nicio persoană sau entitate exterioară Parchetului European.

Rochii-de-Zi-si-de-Seara-Magazin-By-YouMă angajez, de asemenea, să respecte obligația de confidențialitate în ceea ce privește orice informație deținută de Parchetul European.”

Astfel a sunat angajamentul solemn rostit de Laura Codruța Kövesi și de procurorii europeni.

Sediul instituției este la Luxemburg și în prezent 22 de state membre participă la această cooperare consolidată.

Printr-un acord comun din 16 octombrie 2019, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au numit-o pe Laura Codruța Kövesi drept prima șefă a Parchetului European, iar în iulie 2020 Consiliul i-a numit și pe primii procurori membri ai Parchetului.

Acesta este un organ independent al Uniunii Europene însărcinat cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale forului comunitar – de exemplu, fraude, acte de corupție sau fraudă transfrontalieră în materie de TVA cu prejudicii de peste 10 milioane de euro.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *