Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politică

Parlamentul dezbate și votează astăzi moțiunea de cenzură depusă de PSD

Parlamentul dezbate și votează, astăzi, moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”. PNL a anunțat că parlamentarii liberali nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură. ALDE a anunțat că votează că Guvernul Orban să fie demis, iar UDMR a susținut că va lua decizia astăzi.

Parlamentul dezbate și votează moțiunea într-o ședință care începe la ora 14.00. PSD are 137 deputați și 70 de senatori, deci, teoretic, Mobilier Casa si Gradina din Beton207 voturi în total. La acestea se adaugă 24 de voturi ale parlamentarilor de la PRO Romania si alte 3 voturi care vin de la parlamentarii ALDE. In total, pe hârtie, sunt 234 de voturi, suficiente pentru adoptarea moțiunii de cenzura pentru care este nevoie de 233 de voturi.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, declara la depunerea moțiunii liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

Recent, acesta spunea că „sunt suficiente voturi” ca moțiunea de cenzură să treacă. Marcel Ciolacu afirma că liderii ProRomânia, ALDE și PPUSL au declarat că deputații și senatorii acestor formațiuni vor vota în favoarea moțiunii de cenzură.

ALDE votează moțiunea de cenzură depusă de PSD „cu două mâini”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.

Cu toate acestea, PNL a anunțat că parlamentarii liberali nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură. „Grupul deputaților PNL nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură, pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni. Moțiunea PSD ar fi trebuie să se intituleze: Având în vedere faptul că România este în lupta cu pandemia și că suntem cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale și parlamentare, gestul PSD nu este doar neconstituțional, ci și unul profund iresponsabil”, a scris duminică pe Facebook Florin Roman.USR și PMP au anunțat că nu vor participa la votul pentru moțiunea de cenzură, în timp ce UDMR a susținut că va decide luni cum va vota, cu toate că liderul Uniunii, Kelemen Hunor, spunea că „există cel puțin 1.000 de motive ca UDMR să voteze împotriva Guvernului”, însă există și contraargumente.

Anterior, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus la CCR sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură. El critica PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la țară”, iar Guvernul este „pompier”.

tvr.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...