PATRULE CIVILE ÎMPOTRIVA GUNOAIELOR

Reprezentanții Poliției Locale din Lugoj au urmat exemplul Timișoarei în lupta cu cei certați cu bunul simț, care aruncă gunoaie pe unde apucă în oraș. Mai exact, de săptămâna trecută Poliția Locală a instituit patrule civile pentru depistarea celor care aruncă gunoaie pe domeniul public. Patrulele acoperă toate zonele orașului, iar măsura s-a dovedit una utilă. Amenzile au curs, cea mai mare fiind de 2.500 de lei.

Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj:

Din păcate ne confruntăm cu o situație care momentan ne depășește. Din cauza aceasta am instituit niște măsuri speciale. Am înființat și patrule de lucrători din cadrul Poliției Locale, îmbrăcați în civil pentru a surprinde persoanele fără bun simț care aruncă gunoiul în asemnea mod. Prin rezultatele pe care le-am avut în ultimele zile de când am instituit aceste patrule considerăm că este o măsură bună. Sperăm să diminuăm fenomenul, pentru că totuși este o chestiune care ține de educația noastră. Noi trăim în orașul acesta și noi trebuie să-l păstrăm curat

Pe lângă problemele cu cei care aruncă gunoaiele pe unde apucă, Poliția Locală se confruntă și cu o lipsă de personal, prin prisma legii care reglementează ca un polițist să fie la o mie de locuitori.

Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj:

Probleme cu personalul avem din cauza hotărârii de guvern 63 care stabilește norma polițiștilor locali la nivelul populației și știți că această normă este de un polițist local la mia de locuitori. Nu avem o problemă de personal vis-a-vis de angajare. Avem o problemă de personal vis-a-vis de norma impusă de lege

Pentru nepăstrarea curățeniei în Municipiul Lugoj, în primele trei luni ale anului   s-au dat amenzi în valoare de aproximativ un milion de lei.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *