PERMISELE DE ARMĂ LA VIZAT!

Inspectoratul de Poliție Județean Timiş atrage atenţia că permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri, exceptând perioada de suspendare și recomandă posesorilor de arme să-și vizeze permisele. În vederea prelungirii valabilității permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Timiș, cu armele înscrise în permis, precum și cu documentele stabilite în normele metodologice.

Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiș:

Permisul de armă are o valabilitate de cinci ani, termen care se calculează de la data eliberării sau după caz, de la data ultimei prelungiri, exceptând perioada de suspendare. Valabilitatea permisului de armă se prelungește de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani dacă titularul prezintă dovada efectuării unei ședințe de tragere anuale, într-un poligon autorizat, cu excepția posesorilor de arme de vânătoare și îndeplinește condițiile prevăzute de art. 14, al. 1, lit. c, respectiv, nu a fost condamnat prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă la pedeapsa detențiunii pe viață sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, pentru infracțiuni comise cu intenție sau pentru infracțiuni prevăzute de prezenta lege.

 De asemenea, reprezentanții IPJ Timiș atrag atenția că nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la trei ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *