Personalul spitalului din Lugoj va fi imunizat în cea de-a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID

Personalul spitalului din Lugoj va fi imunizat din cea de-a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID care ajung în Timiș.

Directorul spitalului, Ionuț Lucian Cocoș, spune că în prezent se face o centralizare a personalului care dorește să se vaccineze.

Ghete si Bocanti Barbati - Magazin BIG MagPentru vaccinare populației, care se va desfășura în cea de-a treia etapă, la Lugoj vor fi deschise două centre de vaccinare.

Dr. Valeriu Gheorghita: “Am fost instiintat de compania Pfizer ca din cauza unor probleme care tin de fabrica din Belgia, o problema care tine de organizare si de soft, vaccinurile vor fi livrate cu o zi intarziere.

Se incepe din 29 decembrie si, respectiv 30 decembrie. (…) In opt tari europene exista aceasta intarziere. O parte din parte din tari au primit astazi (duminica – n.r.), o alta parte vor primi maine si poimaine.

De asemenea, in Romania (…) pe 29, in Romania vor ajunge transele pentru Bucuresti, pentru Timisoara si Cluj, si pe 30 decembrie ajung transeele alocate pentru Iasi, Brasov, Constanta si Craiova”, a spus medicul coordonator.

Gheorghita a mai spus ca nu exista un calendar de livrare, ci doar certitudinea ca dozele de vaccin vor ajunge in tara noastra.

Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcța de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare.

Veste Barbati Magazin Big Magradiotimisoara.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *