Peste 1.300 de tone de alge, strânse de pe plajele din sudul litoralului

Peste 1.300 de tone de alge au fost strânse, în trei zile, de pe plajele din sudul litoralului românesc, acţiunea de colectare având loc în cursul nopţilor, pentru a nu fi deranjaţi turiştii.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că, în numai trei zile, peste 1.300 de tone de alge au fost strânse din staţiunile aflate în sudul litoralului românesc.

Astfel, în perioada 2-4 august, au fost strânse de la linia ţărmului 200 de tone de alge din staţiunea Vama Veche, 520 de tone din Mangalia şi alte 580 de tone din restul staţiunilor aflate în sudul litoralului românesc (Olimp, Venus, Saturn, Cap Aurora). Colectarea algelor se face manual şi mecanizat, în fiecare noapte.

Sursa citată menţionează că angajaţii ABADL strâng algele depuse pe sectoarele de plajă libere de contract (neînchiriate) şi intervin la linia ţărmului în zona sectoarelor închiriate doar atunci când intensitatea fenomenului depăşeşte capacitatea operatorilor de a le îndepărta.

ABADL a menţionat că, de multe ori, din cauza condiţiilor meteorologice, a valurilor, algele aflate în apă nu au putut fi colectate decât atunci când au ajuns la linia ţărmului. Totodată, logistica necesară colectării şi transportului algelor de pe suprafeţele de plaje este îngreunată de lipsa zonelor de acces sau de turiştii şi riveranii care blochează căile de acces parcând necorespunzător autoturismele.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *