PESTE 100 DE ANIMALE AU FOST STERILIZATE

Adăpostul Free Amely, situat între localitățile Tapia și Măguri a organizat în perioada 24-26 mai prima campanie de castrare gratuită din acest an pentru câini și pisici. Acțiunea, care s-a desfășurat chiar la sediul adăpostului în cele trei zile a fost un succes, fiind sterilizate în total 106 animale, dintre care 55 de câini și 51 de pisici. Numărul animalelor aduse la castrat a fost mai mare decât cel scontat. Înscrise pe listă au fost 80 de patrupede, însă au venit mulți stăpâni cu animalele de companie, fără să anunțe. În aceste condiții munca medicilor a fost prelungită până târziu în noapte, deși programul era stabilit până la ora 18.

Elena Balaj, președinte Free Amely Lugoj:

S-au descurcat foarte bine. Au fost doi medici veterinari, au fost șase studenți la medicină veterinară și au fost doi tineri voluntari din Tapia. Au stat până târziu în noapte? Da, vineri noaptea am lucrat până la ora 1, sâmbătă până la 22.30, iar duminică până seara, dar nu așa târziu. Au fost animale care au necesitat și microcipare. Da, 10 dintre animale au fost microcipate și li s-au făcut și carnet de sănătate, la cererea stăpânilor. O parte dintre ele au avut carnete și microcipuri, iar o parte nu și-au dorit. Vreau să precizez că din cele 106 animale sterilizate, cinci au fost din adăpostul nostru, iar 101 au fost toți cu stăpân

Campania de sterilizare a fost fără îndoială un succes, datorită numărului mare de animale care au fost aduse pentru sterilizare. Mai mulți factori au contribuit la succesul campaniei, spun organizatorii.

Elena Balaj, președinte Free Amely Lugoj:

Cărui fapt credeți că se datorează acest succes al campaniei? În primul rând cred că populația și-a dat seama că soluția este sterilizarea, în al doilea rând presei locale, inclusiv televiziunii locale și vă mulțumim pe această cale pentru promovarea campaniei și pentru toată colaborarea și nu în ultimul rând, profesionalismului echipei medicale și fără să fiu prea modestă, a noastră.

Din cele 106 animale sterilizate, 70 au fost femele. De asemenea, odată cu această campanie de sterilizare au fost donate 22 kg de mâncare pentru câini și 450 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *