Peste 2 milioane de persoane au tranzitat frontierele. Cea mai folosită a fost vama Nădlac 2

Circa 2 milioane de persoane au tranzitat frontierele României în perioada sărbătorilor de iarnă, adică din 21 decemebrie 2018 până pe data de 2 ianuarie 2019. Traficul a crescut cu 13 la sută comparativ cu o perioadă obișnuită.

Cel mai tranzitat punct rutier de trecere a frontierei a fost cel de pe autostrada Nădlac-Arad, pe unde au trecut peste 262.000 de persoane din cele 727.000 care au tranzitat frontiera de vest.

Deoarece în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români se vor întoarce la reşedinţele lor din străinătate, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport la frontierele din vestul tarii.

Poliţiştii de frontieră recomandă călătorilor să se folosească şi toate cele 11 puncte rutiere de trecere a graniţei din vestul țării. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

sursa: radiotimisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *