POLIȚIȘTI DIN TIMIȘOARA, RIDICAȚI DE DGA – 19 NOIEMBRIE 2015

Șase poliţişti de la Secţia 1 din Timişoara au fost ridicaţi în această dimineaţă de ofiţerii de la Direcția generală Anticorupție şi conduși la Parchet pentru audieri. Cei șase sunt acuzaţi că ar fi luat mită în mai multe rânduri de la diverși timșoreni pe care i-au prins pe picior greșit în timpul patrulărilor sau în trafic. Polițiștii au fost ridicați chiar de la serviciu. La ieșirea din secția de politie, agenții, unii îmbrăcați în uniforme, au susținut că nu știu pentru ce au mandate de aducere în fata procurorilor. Întrebați dacă au luat șpagă, cu toții au răspuns negativ.
Ce s-a întâmplat ? Un mandat de aducere, nu știu despre ce e vorba. ; Ce s-a întâmplat ? Ce v-au spus ? Nu ne-au spus nimic. Aveți mandat de aducere ? Luare de mită ? Nu vreau să comentez ;  De ce v-au luat cei de la DGA ? Luare de mită ? Ați luat mită în timp ce erați în misiuni ? Pentru ce ați luat mită ? ; De ce v-au ridicat ofițerii ? Ce sume ați luat ? Pentru ce ați luat bani ?
Cei șase polițiști erau urmăriți de mai multă vreme de ofițerii de la Direcția Anticorupție Timișoara. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, în perioada noiembrie – decembrie 2014, inculpații au pretins sau primit bani ori alte foloase sau au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase de la persoanele cu privire la care au constatat că au săvârșit contravenții, în special la regimul circulației pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sancțiunile prevazute de lege și pentru a nu lua măsurile legale.
Unii dintre agenți lucrează în poliție și de 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *