Prefectura anunță oficial instalarea unui spital militar de campanie în Timișoara

Un spital militar de campanile care să preia cazurile ușoare și medii de infectare cu coronavirus va fi ridicat la Timișoara.

Anunțul a fost făcut de prefectura Timiș care a precizat că, după analizarea mai multor zone, cel mai probabil spitalul de campanie va fi instalat pe stadionul CFR din Timișoara.

“În urma unor discuții pe care prefectul județului Timiș, doamna Liliana Oneț, le-a avut zilele trecute cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, este oficial anunțul că se pregătește instalarea unui spital militar de campanie la Timișoara. După analizarea mai multor locații, cel mai probabil acesta va fi instalat pe stadionul CFR din Timișoara”, precizează Prefectura Timiș.

Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Timișoara va avea rolul de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19 pentru județul Timiș și zona de vest. Unitatea mobilă va asigura și decongestionarea spitalelor din zona de vest a țării, va avea o tabără de carantină cu zonă de izolare și triaj pentru cazurile asimptomatice, mai anunță Prefectura Timiș.

Ministerul Apărării Naționale va oferi, zilele următoare, mai multe detalii legate de modul de funcționare al spitalului mobil.

sursa: radiotimisoara.ro

Foto Video Filmare si Poze Nunta si Botez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *