PREGĂTIRE SUPLIMENTARĂ LA LUGOJ

Catedra de pregătire militară Lugoj, din cadrul Școlii  de Aplicație pentru Ofițeri ”Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române din București are, începând de ieri, cursanți din toată țara, care anul acesta și-au finalizat studiile la Academia de Poliție, arma jandarmi. Mai exact, la Lugoj sunt prezenți 57 de tineri ofițeri, care vor învăța să conducă în misiune o grupă sau un pluton și să-și perfecționeze tragerile cu armamentul din dotare. Cursurile au început în 27 august și se vor încheia în 5 octombrie, pe trei module. Ultimul are loc la Lugoj, iar activitatea este preponderent militară.

col. Ovidiu Birăescu, șef  Catedra de Pregătire Militară Lugoj:

În perioada 24 septembrie-5 octombrie, la sediul Catedrei de pregătire militară Lugoj se va desfășura cursul de specializare a ofițerilor jandarmi, promoția 2018 ai Academiei de Poliție. Aceștia vor desfășura pe parcursul celor două săptămâni activități specifice militare, urmând ca la sfârșitul celor două săptămâni să fie evaluați atât la nivel de tragere, cât și la nivelul activităților practice

Tragerile se execută cu diferite categorii de armament – pușcă mitralieră, pistol mitralieră, pușcă semiautomată cu lunetă, aruncător de grenade și mitraliera de companie. După încheierea cursului, toți cei 57 de jandarmi vor merge în unitățile unde își desfășoară activitatea operativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *