PREGĂTIRI PENTRU CUPA MAX AUSNIT, EDIȚIA a VII-a

Ediția a VII-a a Cupei Max Ausnit la ciclism, cel mai important concurs de acest gen din România dedicat atât profesioniștilor cât și amatorilor, va avea loc în data de 21 iulie. Și în acest an evenimentul sportiv vine cu noutăți, cele mai importante fiind legate de faptul că în cadrul competiției se va desfășura o etapă de Cupă a României la ciclism la juniori și seniori. Acest lucru va implica participarea tuturor cicliștilor importanți din România. Startul se va da sâmbătă, 21 iulie, de la ora 10, iar premierea va avea loc la ora 17, în aceeași locație ca în fiecare an. O altă noutate este faptul că a fost introdusă o nouă categorie de concurs, +50 de ani, pentru a-i putea include și pe cicliștii mai experimentați, astfel că vor exista în total nouă categorii de vârstă, premiate distinct. Concursul va fi unul cu o participare foarte numeroasă, fiind așteptați în jur de 500 de concurenți, iar premiile foarte atractive, vor depăși 6000 de euro.

Alex Popa, organizator:

Premiile sunt generoase, precum în anii trecuți. Avem un fond de premiere în bani de 6400 de euro, la care se vor adăuga multe alte premii în obiecte și surprize, inclusiv pentru spectatori. Ca o noutate am depășit în acest an pragul de 120 km, avem 121 km de traseu, cu toate elementele plăcute atât cicliștilor cât și spectatorilor. Ne așteptăm la un veritabil spectacol.

Startul în competiție se va da la ora 10, după intersecția de la centura ocolitoare a Lugojului înspre Tapia, urmând un traseu de 16 km mai lin, considerat un fel de încălzire. Va urma o urcare spre Crivina de 5 km, unde se estimează că vor fi unele desprinderi de pluton. Va urma pădurea de lângă Nădrag, unde cicliștii se vor răcori puțin. Apoi se va coborî spre Fârdea și se va vira la dreapta spre Gladna Montană. Va urma o porțiune de plat, spre Dobrești, după care se va merge spre Lăpușnic. De la Balinț se va intra în ultimii 10 km, dintre care 5 vor fi neasfaltați. Finish-ul va fi făcut pe o rampă de 7 % care îi va departaja pe cei mai buni.Înscrierile la Cupa Max Ausnit se vor putea face până în ziua concursului inclusiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *