Pregătiţi să intervină în caz de ninsori

Peste 11 mii de politişti, jandarmi şi pompieri sunt pregătiţi să intervină în judeţele aflate sub atenţionare cod galben de ninsori.

“Celor care intenţionează să plece la drum în aceste zile le reamintim că trebuie să aibă autovehiculul echipat pentru circulaţia pe drumuri acoperite de zăpadă sau polei, trebuie să manifeste prudenţă la volan şi să urmeze indicaţiile poliţiştilor rutieri. Eventualele măsuri de restricţionare a circulaţiei rutiere sau chiar de oprire a circulaţiei pe anumite sectoare de drum vor fi luate numai în scop preventiv, pentru a nu pune în pericol oamenii şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină. Conducătorii auto trebuie să se intereseze din timp asupra condiţiilor meteo şi de drum din zonele în care urmează să se deplaseze. Informaţii actualizate despre situaţia traficului pot fi găsite pe site-ul oficial al Poliţiei Române, la secţiunea Infotrafic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, comisarul şef Monica Dajbog.

O atenţie deosebită va fi acordată persoanelor care necesită asistenţă medicală permanentă, cum sunt bolnavii care au nevoie de dializă şi femeile însărcinate. Aceştia vor fi transportaţi, preventiv, la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *