Președinta Comisiei Europene salută gestul României de a trimite o echipă de medici și asistenți în Italia

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, salută gestul României de a trimite o echipă de medici și asistenți în Italia. Ea spune că „aceasta este solidaritatea UE în acțiune”.

„Medici și asistenți din România tratează pacienți cu coronavirus în Italia, pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Aceasta este solidaritatea UE în acțiune. Puternici împreună”, este mesajul președintei Comisiei Europene, postat pe contul său de Twitter, împreună cu un filmuleț cu echipa de cadre medicale din România și mesajul acestora.

Șeful echipei de 15 medici și asistenți sosiți din România spune că și-au lăsat acasă familiile pentru a veni în Italia să ajute familia europeană.

Echipa românească este formată din 11 medici și patru asistenți medicali. Ei au sosit marți în Italia.

Medicii români vor oferi sprijin celei mai afectate zone din Italia în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19. „Având în vedere relaţia de prietenie consolidată care leagă cele două ţări, România a decis să aducă o contribuţie comunităţii medicale din Italia, care operează cu mare spirit de sacrificiu şi responsabilitate, printr-o echipă de medici specialişti în terapie intensivă. România îşi manifestă astfel şi recunoştinţa faţă de ţara care a devenit casă pentru peste 1,2 milioane de români, o comunitate foarte bine integrată şi apreciată pentru aportul său la societatea italiană”, a comunicat Ambasada României.

Medicii şi asistenţii români au fost selectaţi pe bază de voluntariat și vor lucra timp de 14 zile în sistemului medical italian. Aceştia fac parte, alături de medici din Norvegia, dintr-o echipă europeană de personal medical mobilizată prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene pentru a veni în ajutorul cadrelor medicale italiene în lupta cu pandemia de Coronavirus.

sursa: g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *