Primarul Dudeștii Noi, în juriul care desemnează capitalele culturale europene

Primarul comunei Dudeștii Noi, Alin Nica, a fost desemnat de Comisia Europeană, la propunerea Comitetului European al Regiunilor, să facă parte din juriul de experți care va desemna capitalele culturale europene pentru anii 2023 – 2025.

Juriul este format din 12 membri, din care doi aparțin țărilor care au capitale culturale, iar zece din partea unor diverse instituții europene (Parlamentul European, Comisia Europeană etc). Din partea Comitetului European al Regiunilor este un singur membru respectiv Alin Nica. Este pentru prima dată când un român face parte din acest juriu.

În plus, acest juriu va monitoriza capitalele europene desemnate și pregătirile pe care le fac pentru a fi în conformitate cu dosarele de candidatură. Este vorba de orașele cae vor fi capitale culturale între anii 2020 și 2022. Printre acestea se află și Timișoara, care înregistrează destule rămâneri în urmă.

„Această poziție reprezintă o recunoaștere a experienței pe care am dobândit-o în instituțiile europene, iar pentru România este o premieră să aibă reprezentatnt în această funcție”, a declarat Nica. El este unul dintre opozanții lui Nicolae Robu din partid, actualul președinte al PNL Timiș.

sursa: debanat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *