Primele TIR-uri care traversează România pe calea ferată

Primul tren încărcat cu TIR-uri care traversează România şi face legătura între Suceava şi Bulgaria a plecat din staţia Dorneşti şi va ajunge în localitatea Ruse la ora 16.00. Transportul vizează eliminarea traficului greu de pe şoselele din România.

Un tren special aparţinând CFR Marfă a plecat la ora 00.38 din staţia Dorneşti, judeţul Suceava spre staţia Ruse.

Trenul va face legătura feroviară a judeţului Suceava, unde există o staţie de încărcare a TIR-urilor care vin în special din Ucraina cu Bulgaria, Grecia sau Turcia şi este special destinat autovehicule rutiere, pe durata transportului feroviar şoferii acestora urmând să fie transportaţi în vagoane cuşetă aparţinând CFR Marfă.

Conform unui comunicat CFR Marfă, transporturile tip Rollende-Landstrassen vor fi efectuate în trenuri de marfă complete, formate din 20 de vagoane specializate pe care vor fi încărcate 20 de TIR-uri. La Suceava există o staţie de încărcare a TIR-urilor care vin dinspre Ucraina şi vor să ajungă în Bulgaria, Grecia sau Turcia.

CFR Marfă deţine 160 de vagoane cu care se pot face asemenea transporturi, două trenuri fiind deja pregătite pentru efectuarea acestor curse.

sursa: mediafax

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *