Primul deces cauzat de infecţia cu virusul West Nile în România

O persoană din Galaţi a decedat ca urmare a infectării cu virusul West Nile, informează Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Sursa citată mai precizează că în periaoda 2 mai – 8 august 2018, 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 11 cazuri in prima săptămână din august, au fost confirmate în România.

Un bărbat de 79 de ani din Galaţi a murit din cauza virusului West Nile. În cazul a 16 bărbaţi şi a 7 femei din România a fost confirmată infectia cu virusul West Nile, anunţă Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. În funcție de județul de expunere, cazurile au fost înregistrate în județele: Dolj (5), Olt (4), Iași (4), Brăila (2), Ilfov (2), Bihor (1), Bacău (1), Galați (1), Vrancea (1), Teleorman (1) și București (1).

Virusul West Nile este un potențial factor declanșator al unor afecțiuni serioase, principala cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înțepătura țânțarilor infestați. Virusul a fost descoperit în anul 1937 în districtul West Nile din Uganda.

Simptomele pot persista pe perioada mai multor săptămâni, iar efectele neurologice pot fi permanente. Recuperarea este caracterizată de o perioadă lungă de convalescență și extenuare.

Aproximativ 80% (4 din 5 persoane) infectate cu virusul nu prezintă nici un simptom.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *