Primul medic infectat cu coronavirus, la Timişoara

Încă un caz de coronavirus la Timișoara. Este vorba de o doctoriță de 32 de ani de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Aceasta a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, după ce a stat câteva zile în izolare, acasă.

Doctorița a fost diagnosticată miercuri cu COVID-19 și a fost internată la Spitalul „Victor Babeș”. Ea se afla acasă de vineri, iar miercuri testul a ieșit pozitiv, fiind internată. La Institutul de Boli Cardiovasculare se desfășoară o anchetă epidemiologică.

„Colega noastră a rămas acasă de vineri, săptămâna trecută. Eu am cerut testarea ei, deși nu avea definiție de caz și Direcția de Sănătate Publică a testat-o, acasă fiind. Tânăra, de la începerea simptomelor nu a mai fost la spital. Colega noastră este internată în prezent în stare foarte bună, între timp febra și tusea i-au trecut. Ne ocupăm de ancheta epidemiologică, am stabilit persoanele cu care a intrat în contact apropiat și vom testa acele persoane care sunt simptomatice, conform ghidurilor actuale. E foarte important, ca indiferent de definiția de caz, medicii să fie testați la cel mai mic semn de boală”, a declarat doctorul Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

sursa: debanat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *