Primul medic vaccinat împotriva SARS-CoV-2, la spitalul din Lugoj

A început campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 la Lugoj. Miercuri, 30 decembrie, în penultima zi a lui 2020, au fost vaccinate primele cadre medicale ale unității spitalicești din orașul de pe Timiș. Personalul spitalului din Lugoj este cel care va fi imunizat în primă fază, din vaccinurile din a doua tranșă ajunse în România, seruri care au ajuns în Timiș marți după-masa. Prima persoană vaccinată a fost Dan Cliciovan, medicul șef al secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

“Azi m-am vaccinat, începutul drumului spre o viață normală”, a scris medicul lugojean pe Facebook.

Vaccinare populației care nu face parte din domeniul medical sau social va avea loc în cea de-a treia etapă, pentru care la Lugoj vor fi deschise două centre de vaccinare în același loc, Sala Sporturilor „Lavinia Miloșovici”. Programările se vor deschide în curând pentru doritori, vaccinul nefiind obligatoriu, pe platforma online #ROVACCINARE.

Centrele vor fi avizate de către Direcția de Sănătate Publică și vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, urmând să conțină o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) precum și zona post vaccinală, unde persoanele vaccinate vor fi supravegheate pentru câteva zeci de minute.

parfumuri odorizante casa si masina perfumartelugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *