PRINTRE CÂȘTIGĂTORI, ȘI LUGOJENI

Cea de-a XXV-a ediție a Concursului Național de Soft “Grigore Moisil”, desfășurată în perioada 15-19 mai, a ajuns la final și și-a desemnat câștigătorii. Evenimentul organizat de Clubul Copiilor Lugoj și finanțat de Ministerul Educației a reunit aproximativ 200 de elevi din 13 orașe din țară. Festivitatea de premiere a avut loc la Universitatea Europeană Dragan, locație unde a avut loc și deschiderea festivă. Concursul a fost structurat în două părți. Prima a fost secțiunea programare desfășurată la liceele “Coriolan Brediceanu” și “Iulia Hasdeu”, partenere în organizarea concursului. Secțiunea de comunicări științifice s-a desfășurat la Universitate și în cadrul ei elevii și-au exprimat creativitatea prin realizarea de lucrări care au fost apreciate de comisia de jurizare. Concursul a fost o reușită, atât din punct de vedere al rezultatele elevilor, cât și organizatoric, demnă de o ediție aniversară, susțin organizatorii.

Cristian Vida, organizator:

Elevii lugojeni s-au descurcat bine, au obținut premii la ambele secțiuni ale concursului și au avut și ei de învățat, pentru că au luat contact cu ceilalți elevi, cu alți profesori, a fost un schimb de experiență și pentru ei

Printre premianți s-au numărat și șapte elevi lugojeni: Edward Seracovanu, Mihnea Bucovan, Denis Grigorie, Paul Recalo, Daniel Mihăilă și Raul Ilia. Alți doi câștigători sunt din Făget: Georgiana Marti și Eduard Cesar. Ineditul concursului a constat că unul dintre foștii premianți de la edițiile anterioare, acum un it-ist cunoscut, a hotărât să sponsorizeze evenimentul. Numele lui este Cristian Toth.

Cristian Vida, organizator:

Premierea a fost suportată de un fost elev de-al nostru, care la primele ediții a obținut premii și acum este un IT-ist de succes. Este vorba despre Cristian Toth, iar gestul pe care l-a făcut a fost unul frumos. Nu a uitat de unde a plecat

Pentru edițiile din anii următori, organizatorii concursului se gândesc să extindă sfera comunicărilor științifice cu lucrări din domeniul roboticii și automatizărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *