PROGNOZA METEO Ploi şi vijelii până la începutul lunii august

Meteorologii ANM au anunţat vremea probabilă pentru intervalul 23 IULIE – 05 AUGUST 2018. Potrivit ANM, în prima parte a intervalului, vremea se menţine rece pentru această perioadă şi nu scăpăm de ploi. În august, vremea intră într-un proces de încălzire.

BANAT

Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme răcoroasă în primele zile ale intervalului de prognoză, când se vor situa, în medie regională, în jurul a 26 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic în intervalul 29 iulie – 5 august, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de
30…31 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin valori medii de aproximativ 17 grade în perioada 23 – 27 iulie, apoi acestea vor fi în creștere ușoară, spre 18…19 grade între 28 iulie și 5 august.
Local și temporar va ploua în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar mai intense și mai frecvente vor fi aversele din primele două zile.

LA MUNTE
În prima săptămână, regimul termic diurn va marca o ușoară creștere, de la valori medii în jurul a 17 grade, la 19…20 de grade. Ulterior, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, media acestora menținându-se în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11…13 grade.
Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului și se vor cumula cantități de apă mai însemnate, îndeosebi în prima săptămână.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *