PROIECT EUROPEAN LA VLAICU

Lugojul este vizitat timp de două săptămâni de o delegație din Italia compusă din 15 elevi și doi profesori, la invitația Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu”. Vizita italienilor face parte din proiectul Erasmus+ ”Be green, be smart and build up your future”, demarat în luna martie și coordonat de către profesoara Silvia Gheleșian. Proiectul constă într-un parteneriat strategic între liceul din Lugoj și liceul Einaudi Giordano din San Giuseppe Vesuviano. Într-o primă etapă, 16 elevi lugojeni, însoțiți de un profesor, s-au aflat în Italia timp de 15 zile, iar acum, ca răspuns, la Lugoj au venit 15 elevi și doi profesori de la liceul italian.

Marcel Drăgan, director Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”:

Principala temă a proiectului este una ecologică și se referă la reciclarea materialelor electronice, în special a telefoanelor mobile, dar sunt și teme secundare precum combaterea discriminării, încurajarea comunicării. Astăzi, fiind Ziua Educației Nonformale, se desfășoară două activități de acest gen. Prima dintre ele este o dezbatere, un joc de rol, organizat de profesorul de engleză Cosmin Comșa. Se numește ”A mosque in Sleepyville” și are drept subiect combaterea discriminării, încurajarea libertății de exprimare în general și a libertății religioase în special. Cealaltă activitate este un workshop de modeling care se va desfășura la Clubul Copiilor. Elevii vor modela din lut diverse figurine cu trimitere la valorile culturale ale fiecăruia dintre cele două grupuri

Pe parcursul șederii la Lugoj, liceenii italieni vor derula împreună cu elevii lugojeni o serie de activități care îi vor ajuta să cunoască orașul și împrejurimile, dar vor avea parte și de activități specifice proiectului, precum atelierul ”Robocop”, în cadrul căruia vor construi un robot din materiale reciclabile sau vor face vizite la fabrici din Lugoj, unde vor observa procesul de producție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *