PROIECT TRANSFRONTALIER PENTRU HIPODROM

Primăria Municipilui Lugoj pregătește un proiect transfrontalier de amploare pentru construirea unei baze sportive multidisciplinare, care va fi situată în zona fostului Hipodrom. Proiectul ur­mea­ză să fie înaintat împreu­nă cu unul dintre orașele în­fră­­ți­te, Veliko Gradiște din Serbia, acolo unde Francisc Boldea, primarul Lugojului, se va deplasa într-una din zilele următoare pentru a purta discuții cu reprezentanții autorității locale. Proiectul are o valoare de 4  milioane de euro și este o idee mai veche a actualei ad­mi­ni­strații locale, care a fost adusă în discuție de mai mulți ani, dar pentru punerea în practică, nu s-a găsit până în prezent finanțare. Edilii în­cear­că acum să depună do­sa­rul pe unul dintre programele de finanțare din fonduri europene.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Dorim să ne reînscriem pentru noul program. Încep înscrierile în luna semptembrie, legat de parcul și zona de agrement pe care dorim să o facem în zona Hipodromului. Acolo dorim să fie mai multe terenuri de sport, un mini hotel, un mic manej,  într-un cuvânt să fie o zonă frumoasă. Se acoperă până atunci și groapa de împrumut care a fost realizată. Va veni o zonă frumoasă zona respectivă. Trebuie puțină răbdare. Proiectul este de patru milioane de euro. L-am dat să îl revizuaiscă până în luna septembrie. Voi pune și în Consiliul Local proiectul revizuit, în așa fel încât să fim printre primii care depunem

Vestea adu­ce o oază de speranță pentru o zonă lăsată în paragină în ultimii 28 de ani. În fața Hipodromului s-a format o nouă groapă de deșeuri, unde sunt aruncate tone de resturi din demolări și construcții, dar și alte tipuri de gunoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *