PROIECTUL “PĂDUREA DE SALCÂMI” CONTINUĂ

Sute de voluntari din Lugoj sunt așteptați sâmbătă, 30 martie, de la ora 10, la ieșirea din Lugoj spre Reșița pentru o nouă acțiune de plantare de pomi și de curățare a zonei de gunoaiele care și-au făcut apariția în zonă. Reprezentanții clubului organizator, Rotary Lugoj, spun că aproximativ 300 de persoane de la multinaționalele din oraș, dar și alți lugojeni  împreună cu familiile lor vor veni să-și arate sprijinul pentru un mediu curat.

Mariana Agache, past president Rotary Lugoj

La anul ne-am bucura dacă și salcâmii noștri ar înflori și ne-am gândit să îi curățăm puțin, să curățim zona de gunoaie, să îi curățăm de iarba, scaieții și să începem o nouă acțiune. Se vor și planta? O să încercăm. Am vrea să plantăm. E puțin cam târziu și nu mai avem salcâmi să plantăm, dar avem niște pomi în vizor dacă reușim să facem gropile, atunci o să plantăm măcar 100 de pomi ca să marcăm fiecare an cu ceva.

Acțiunea care va avea loc sâmbătă face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit “Pădurea de salcâmi” început în toamna anului anul 2017 atunci când sute de voluntari au plantat peste 3000 de copaci.

Mariana Agache, past president Rotary Lugoj

Ideea a fost ca din această groapă de gunoi pe care o știm cu toții să o transformăm într-o pădure de salcâmi. În mare parte am reușit. Parțial visul nostru s-a împlinit. Am reușit să plantăm 3600 de salcâmi care în mare parte s-au prins, am avut și mult noroc. E adevărat, a fost foarte greu, aici fiind un teren foarte rău, foarte tare. Aici s-au depozitat foarte mult timp gunoaie și în special gunoaie ceramice.

Întreaga acțiune de plantare și ecologizare va dura trei ore, estimează organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *