Proiectul privind insolvenţa ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, că proiectul de act normativ privind insolvenţa este definitivat şi că speră ca acesta să fie propus Guvernului în şedinţa de săptămâna aceasta.

“Este definitivat acest proiect de act normativ. Eu spun că aceste propuneri sunt propuneri care în primul rând vor face ca mediul economic să fie mult mai curat şi corect, pentru că ştiţi foarte bine, sunt companii care au practică din a intra în insolvenţă, de a sta în insolvenţă şi de a crea probleme celorlalte companii de bună credinţă. Este o posibilitate ca statul, de exemplu, în situaţia când are anumite creanţe la anumite companii să decidă chiar ştergerea unor creanţe până la 50 % pentru a ajuta acele companii care în piaţă să devină atractive. Se va intra mai greu poate în insolvenţă pentru că din păcate cadrul legislativ actual a permis o astfel de situaţie. Se va ieşi mai repede din insolvenţă”, a declarat Eugen Teodorovici, prezent la Universitatea Politehnica din Capitală.

Ministrul Finanţelor a adăugat că proiectul “nu a fost blocat niciodată şi are toate avizele” în condiţiile în care acum o săptămână preciza că lipseşte avizul de la ministerul Justiţiei.

“Sper că va fi propus Guvernului în şedinţa de săptămâna aceasta”, a completat, luni, Teodorovici.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică pe 18 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *