Protest al elevilor de la Liceul “Carmen Sylva”din Timişoara

Aproximativ 300 de elevi de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara au participat, joi, în pauza mare, la un protest în care cereau să fie lăsaţi să iasă din incinta şcolii în timpul recreaţiilor. Aceasta în condiţiile în care unitatea de învăţământ este înconjurată de străzi extrem de circulate.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Aura Danielescu, a declarat pentru News.ro că protestul elevilor de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara vine după ce, recent, doi dintre elevi au încercat să sară gardul unităţii de învăţământ. Unul dintre cei doi a reuşit, iar celălalt a fost prins de profesori.

Cei doi elevi au fost chemaţi la direcţiune şi li s-a explicat că au încălcat regulamentul liceului.

Unul dintre elevi a fost susţinut de părinţi, care au transmis conducerii liceului că acesta trebuie să fie liber să facă ce doreşte, să iasă din şcoală atunci când doreşte.

În urma acestui incident, elevi de la mai multe clase din cadrul Liceului Pedagogic din Timişoara au participat la un protest spontan, în curtea şcolii. Este vorba despre aproximativ 300 de elevi care au strigat “Vrem schimbare”.

Şeful ISJ Timiş a adăugat că părinţii elevilor care au protestat sunt chemaţi la sediul Inspectoratului, luni, pentru a discuta problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *