PROTEST PE TRECEREA DE PIETONI

Zeci de timișoreni cu lumânări aprinse în mâini au iesit duminică seară în stradă pentru a trage un semnal de alarmă la una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni, unde de-a lungul timpului s-au înregistrat mai multe accidente soldate cu morți și răniți. Ultimul chiar săptămâna trecută, când un bărbat a pierit sub roțile unei mașini. Trecerea cu probleme se află pe Calea Lugojului la intersecția cu drumul spre Ghiroda, iar protestatarii au cerut ca zona să fie semnalizată corespunzator, iar autoritățile să monteze calmatoare. În urmă cu câțiva ani, locuitorii din zonă au iscălit o petiție, iar autoritățile au montat un semafor, însă acesta adeseori nu funcționeaza și locul e prost iluminat.

Am organizat această acțiune pentru că îmi doresc să atrag puțin atenția oamenilor, atât șoferilor, cât și pietonilor, pentru că sunt și pieton și șofer de peste 13 ani și văd din amândouă părți cum e situația. Consider că pietonii deși văd că e verde, au prioritate, nu se asigură deloc și consider că sunt obligați moral să se asigure, pentru că o mașină nu se poate opri într-o secundă și consider că e necesar un pic de atenție. S-au întâmplat foarte multe accidente. Acum 4 ani am umblat din casă în casă și am făcut o petiție pentru a se monta acest semafor. Timp de 4 ani nu s-a mai întâmplat nimic, dar acum, din păcate semaforul nu a funcționat și s-a întâmplat din nou

Cu candelele aprinse în mâini, protestatarii au traversat de mai multe ori trecerea de pietoni, apoi au așezat lumânările în formă de cruce, la marginea drumului, ca un omagiu adus bărbatului care a murit miercuri seară în acel loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *