PUNCTE DE ACCES LA INTERNET GRATUIT

Mai multe zone din Lugoj urmează să beneficieze de puncte de acces la internet Wi-Fi gratuit. Dacă până acum accesul la internet fără fir era posibil doar în parcurile din oraș și la gară,  în curând mai multe zone de interes din oraș vor beneficia de pe urma unui proiect european care încurajează liberul acces la internet pentru turiști și localnici. Mai exact, Primăria Lugoj a obținut un voucher de 15.000 de euro pentru amplasarea unor puncte de acces Wi-Fi în oraș, ca parte a proiectului WiFi4EU. Proiectul are ca scop facilitarea accesului public la internet, pentru cetățeni și turiști în peste 6.000 de orașe și comunități din Europa.

Angelica Rus, purtător de cuvânt Primăria Lugoj:

În urma evaluării cererilor de către Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele și Agenția Executivă a Comisiei, responsabilă de implementarea proiectului WiFi4EU, Primăria Municipiului Lugoj a fost declarată câștigătoare a unui voucher în valoare de 15 000 de euro. În cadrul proiectului, în următoarele 18 luni, în Municipiul Lugoj vor fi montate mai multe puncte de acces ale internetului în diferite zone publice din oraș

Zonele vizate din Lugoj sunt: malurile Timișului, Splaiul 1 Decembrie, Parcul George Enescu, Parcul Copiilor, Parcul Gării, Micro 5, precum și zona centrală din jurul Casei de Cultură. Nu se știe încă data exactă a implementării proiectului, însă potrivit acestuia, punctele de acces trebuie montate în cel mult 18 luni de la câștigarea proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *