Raed Arafat rupe tăcerea. Situația în România este dezastruoasă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a rupt tăcerea și a spus ce se întâmplă chiar în aceste momente în România. El a atras și un avertisment asupra pericolului care ne pândește.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat a rupt tăcerea și a anunțat în ce pericol ne aflăm cu toții. El a spus că „suntem pe un trend crescator” privind numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Doar dacă sunt respectate regulile de bază atunci situația poate fi controlată, este de părere secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne.

„Noi acum suntem pe un trend crescator din pacate si totul depinde de cum ne raportam la acest virus. Daca ne izolam de aglomeratii, daca purtam masca, daca igiena este respectata, daca sunt respectate regulile de baza putem controla situatia. Daca nu, este posibil ca situatia sa scape de sub control. (…)”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

„Sa nu expunem alte persoane la risc! Sa nu ascultam dezinformarile care pun problema ca si cum cel autizolat este in puscarie. Incercam sa protejam comunitatea si chiar pe persoana respectiva. Sa respecte mai departe regulile de izolare din simt civic, daca se poate, si sa lase la o aprte toate aceste dispute pe linie politica. Aici vorbim de o boala care se transmite, care ii poate pune pe unii in risc vital, sa-si piarda viata, sa ajunga la terapie intensiva si sa nu iasa de acolo”, a mai spus Raed Arafat.

Trebuie amintit că autoritatile au anuntat ca suspenda temporar masura izolarii la domiciliu sau a carantinei institutionalizate, in conformitate cu decizia Curții Constituționale. Decizia a fost luata dupa publicarea in Monitorul Oficial a motivatiei Curtii.

Reacție uluitoare a lui Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban este de părere că oamenii nu trebuie să țină cont de ceea ce a decis Curtea Constituțională.

„Prima consecință e că pacienții pot fi externați și nu pot fi opriți. A doua e că nu mai putem aplica măsura carantinării la domiciliu. CCR a decis că un om cu COVID poate circula pe stradă.

Astfel de măsuri sunt adoptate la nivel european. Măsurile existau în OUG 11. Cum nu existau?

Păi noi avem o lege: legea 55 care prevede starea de alertă.Curtea nu este la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre. Imediat ce am văzut decizia am structurat o lege.

Rugămintea mea către populație e să nu țină cont de decizia CCR. Să țină cont de regulile firești!”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *