Raed Arafat, un nou avertisment după recordul de cazuri de sâmbătă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, Raed Arafat, a atras atenția, sâmbătă, la TVR, că situația riscă să se înrăutățească în România, după ce sâmbătă au fost raportate 698 de noi cazuri și 24 de decese provocate de COVID-19.

„Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă”, a declarat Raed Arafat.

Colanti Bumbac Dama Treisfert Sport Modele NoiAcesta a dezvăluit că sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, ”pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”. Pentru a reduce transmiterea a coronavirusului, Raed Arafat recomandă purtarea măștii, spălatul pe mâini și evitarea locurilor aglomerate. „Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții, este discutată în acest moment intenția resticționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a mai precizat Raed Arafat.

Conform șefului DSU, în acest moment principala provocare o reprezintă supraaglomerarea spitalelor, în cazul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus va continua să crească.

 libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *